Хоремаг

02.11.2007

Страница с RSS съдържание

Публикувано в: Компютри Искрено и лично

Видях че Iko е направил две страници, които се захранват от RSS източници. Моето решение е малко по-различно и се базира на неговия код. Идеята е следната:

  • Създава се нова темплейтна страница, която ще се грижи за визуализацията на данните. Свалете този примерен rsspage.phps файл. Преименувайте го на rsspage.php и го качете в директорията на темата, която ползвате. Файлът е за Kubrik темата но лесно може да бъде адаптиран и към друга.
  • Създава се нова страница с този темплейт. Създаване -> Страница ->Шаблон на страница Choose Template
  • Указва се RSS източника в потребителско поле с име ‘RSS’. (Знам че е грубо и потребителските полета не се използват за това но в случая не можах да измисля по добро място). Custom Field

  • Записва се страницата.

И това е всичко. Не е по-лесно но е малко по-универсално. Ако има въпроси, коментарите са отворени :)

Демо тук и тук.

Update!: Поради този бъг (наличен и в 2.3.1), трябва първо да създадете страницата без потребителски полета, след кото да влезете в редакция и да добавите полето за RSS източник.

Коментари

  1. iko Здрасти, радвам се че развиваш идеята :) Само да кажа че при мен на WordPress 2.2.1 нещо не намирам къде са тези "шаблони за страница". Това новост в 2.3.x ли е ?

    Коментар от iko — 07.11.2007 @ 18:16

  2. aquilax Ами според тази страница
    Pages were added as a new feature in WordPress 1.5.
    а по надолу за Page templates не е указано че е нова функционалност. Всъщност току що инсталирах 2.2.1 и се вижда новият темплейт. За да се появи в списъка е важно да присъства комнтара в началото: <?php /* Template Name: RSS Page */ ?> А шаблоните са на Write -> Write Page -> Page Template в англйския превод и Създаване -> Страница -> Шаблон за страница(дясната колона) в българския.

    Коментар от aquilax — 07.11.2007 @ 22:39

  3. iko Аха, трябва да имаш поне един шаблон за страница, иначе не се появява. Аз все пак си карам по моя начин за RSS-ите и за сега шаблоните ще ги оставя.

    Коментар от iko — 07.11.2007 @ 23:43

comments powered by Disqus

Top Site CounterPowered by Jekyll